ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
KONTAKT INFO
  • Adresa: Požeška 83a
    11030 Beograd
    SRBIJA
  • Telefon: +381 (0) 11 254 52 60

SVEČANA PREMIJERA FILMA MIROSLAVA LEKIĆA RUSKI KONZUL 4. MARTA U ARENI

Deo ekipe filma pred novosadskom publikom

Svečana premijera novog domaćeg filma u režiji Miroslava Lekića „Ruski konzul“ po motivima istoimenog romana Vuka Draškovića, uz prisustvo dela glumačke i autorske ekipe, zakazana je za ponedeljak, 4. mart od 20:30 časova. Uz crveni tepih i svečanu atmosferu, ovom premijerom biće i zvanično zatvoren 52. FEST u bioskopu Arena Cineplex. Ulaznice u prodaji!

Dešavanja koja su definisala budući suživot Srba i Albanaca na Kosovu.

Srpski doktor-psihijatar Ilija Jugović posle smrti pacijentkinje u Beogradu, po kazni partije, odlazi na Kosovo, u Prizren, gde dobija posao lekara opšte prakse u lokalnoj bolnici. Tu upoznaje profesora istorije Ljuba Božovića, samozvanog “Ruskog konzula“, naizgled psihijatrijskog pacijenta koji tvrdi da će uskoro “Rusija opet postati Rusija, a Kosovo će opet biti srpsko“. Protiv njega se okreću lokalni albanski moćnici, prikriveni separatisti, kao i članovi Komunističke partije i kadrovi na položajima. Najmoćniji od njih, Halit Beriša raznim surovim pritiscima iseljava Srbe sa Kosova: sprovodi nasilje nad srpskom decom u školama, zastrašuje lokalno stanovništvo, onemogućava im zdravstvenu zaštitu, maltretira porodice, budi u njima nesigurnost i teskobu. Na red dolazi i Ljubo Bozović, kojeg Beriša pokušava da iseli iz kuće i da ga otera sa Kosova. “Ruski konzul“ odbija da proda kuću i sukobljava se sa Berišom, a u njegovu zaštitu staje doktor Ilija Jugović…

U glavnim ulogama: Žarko Laušević, Nebojša Dugalić, Paulina Manov, Svetozar Cvetković, Visar Vishka, Danica Radulović, Nada Macanković, Mensur Safqiu, Enver Petrovci, Ljubiša Savanović, Petar Zekavica.

Scenario i režiju potpisuje Miroslav Lekić. Film je urađen po motivima istoimenog romana Vuka Draškovića, a saradnik na scenariju je Igor Bojović.

Ulaznice su u prodaji na blagajnama bioskopa Arena Cineplex!

Vidimo se na svečanoj premijeri!



comments powered by Disqus



DANAS NA REPERTOARU 27.04.2024.

2024-04-27

SEĆANJE

PORODICA X ŠPIJUNA ŠIFRA:BELO

NINA I JEŽEVA TAJNA (sinhronizovano)

ZA DANAS TOLIKO

VAU VAU ZVEZDA 2 (sinhronizovano)

RIVALI

KASKADER

ISTERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRETNJA

BABA JAGA (sinhronizovano)

RUSKI KONZUL

Preuzmi aplikaciju

Roda cineplex brzi repertorar