11/08/2017

MRAČNA KULA NA REDOVNOM REPERTOARU

MRAČNA KULA Stivena Kinga, ambiciozna i kompleksna priča jednog od najpoznatijih književnih autora stigla na velika platna.
Snimljena prema seriji epskih bestselera od osam knjiga autora Stivena Kinga, „Mračna kula“ ujedinjuje nekoliko različitih žanrova, uključujući naučnu fantastiku, horor i vestern. Film nije tipična adaptacija jednog toma sage već na neki način predstavlja novi i moderniji pogled na ovaj serijal. King je naveo uticaj „Gospodara prstenova“, vesterna Serđa Leonea ponajviše „Dobar, loš, zao“ ali i poemu „Čajld Roland Mračnoj kuli stiže“ Roberta Brauninga, koja je inspirisala i ime glavnog junaka,  kao inspiraciju za ovu neverovatnu avanturu.
 
Uz Kinga produkciju filma potpisuju Ron Hauard, Brian Grazer i Akiva Goldsman. Zanimljivo je da je projekat prvi započeo J. J. Abrams još 2007. godine, a nastavio ga je Ron Hauard tri godine docnije. Međutim, put od pisanog predloška do velikog platna je dug, i tek 2016. godine je pala prva klapa. Film „Mračna kula“ je sniman na lokacijama u Njujorku dok su pejzaži Južne Afrike podarili izgled dugom svetu.
 
Poslednji vitez, Roland Dešejn, poznatiji kao Revolveraš mora da spreči Čoveka u crnom zvanog Volter da uništi Mračnu kulu, poslednje uporište čoveka od sila tame i pakla. Na Zemlji, dečak po imenu Džejk Čejmbers sanja o borbi ova dva čoveka i to prenosi veoma živopisnim crtežima na papir. Iako mu niko ne veruje da su njegove ilustracije stvarne, on odlučuje da se otisne u avanturu ne bi li dokazao svima da je u pravu. Dečakov put će se ukrstiti sa Rolandovim i, dok sudbina sveta visi o koncu, njih dvojica će morati da savladaju svaki svoje strahove, demone i da nauče da sarađuju kako bi sačuvali Mračnu kulu od uništenja.


comments powered by Disqus

Uskoro

Star Wars: The Last Jedi
JUMANJI
DEDA MRAZ