ARENA CINEPLEX | RODA CINEPLEX | MOBIL3DCINEMA
“Cinema is a matter of what's in the frame and what's out”
― Martin Scorsese
KONTAKT INFO
  • Adresa: Požeška 83a
    11030 Beograd
    SRBIJA
  • Telefon: +381 (0) 11 254 52 60

MARIJA STJUART KRALJICA ŠKOTSKE OD 31.01. NA REPERTOARU

Ne propustite raskošnu istorijusku dramu o dve vladarke, vremenu u kojem su živele i surovoj borbi za moć i presto

Film “MARIJA STJUART KRALJICA ŠKOTSKE ” (MARY QUEEN OF SCOTS) istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, odbija pritisak da se ponovo uda. Umesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Mlade kraljice se u isto vreme plaše i dive jedna drugoj. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svetu u kom dominiraju muškarci, njih dve će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, preteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavera ugrožavaju oba prestola i menjaju tok istorije.

Film o možda najkontroverznijim vladarkama ikada, ženama koje su u isto vreme surovo branile svoje pravo na presto, ali i ranjivo žudele za ljubavlju i utehom, režirala je Džozi Rurk i na pravi način oslikala ženstvenost i silinu moći koje su se borile u Elizabeti I i Mariji Stjuart. Mlade i fantastične glumice, Sirša Ronan i Margot Robi na emotivan i zreo način predstavile su dve karakterne ličnosti, kraljice i unele specifičan duh epohe u kojoj su one živele i borile se za prevlast.

Raskošni kostimi, frizure i dekadentnost života na dvorovima samo će pomoći u stvaranju nezaboravnog utiska dok budete uživali u ovom filmu, a romansirane istorijske činjenice doprineće upoznavanju istorije.



comments powered by Disqus



DANAS NA REPERTOARU 25.04.2024.

2024-04-25

SEĆANJE

PORODICA X ŠPIJUNA ŠIFRA:BELO

ZA DANAS TOLIKO

RIVALI

KASKADER

ISTERIVAČI DUHOVA: LEDENA PRETNJA

RUSKI KONZUL

Preuzmi aplikaciju

Roda cineplex brzi repertorar